donderdag 10 september 2009

Zomervakantie 2009, dag 11

Na een gezamenlijk ontbijt zijn we uit Regnevelle vertrokken om met ons kleine gezinnetje wat rond te trekken. Omdat het behoorlijk warm is bedachten we dat we Kiddie een enorm plezier zouden doen als we ook een paar dagen een camping MET zwembad nemen.

In de heerlijke ochtendzon stopten we nog even bij een bakker voor het broodnodige croissantje en de baguette voor de lunch.
















Na een lange rit richting Fontenay kwamen we langs diverse mogelijke bezienswaardigheden in Chastillon sur Seine.























Maar helaas kon onze camper niet via het smalle weggetje naar de grot en was het museum aan Rue de Bourg nr. 7 geheel uitgebrand.
Daarom reden we maar , na een snelle lunch, door naar het klapstuk: Abbaye de Fontenay.
























Op het moment dat we daar waren werden er filmopnames gemaakt en liepen Musketeers, gewonden en nonnen steeds door het beeld. Heel leuk om te zien, want we mochten gewoon kijken, maar een aantal gebouwen was wel onbezoekbaar daardoor.

Maar wat we wel gezien hebben was de moeite waard. Omdat het ondertussen ipv zonnig broeierig warm was geworden zijn we vertrokken om een camperplek te zoeken. We stopten nog even in Marmagne bij een pottenbakker en scoorden een presentje voor Sunseekers en Moat en een ijsje voor onszelf. Met donderklappen en dikke druppels in de nek klommen we weer in ons campertje en togen naar Semur-en-Auxois.
















Een prachtig oud plaatsje, maar we rijden er bewust langs om de camperplek te vinden zodat we na een provisorisch maal van bonensoep en hamburgers een vroege nacht kunnen maken.





2 opmerkingen:

Smitsky zei

Vind het heel mooi om te volgen, leest makkelijk.

Wat is het daar eigenlijk mooi, he?

sunseekers zei

Bij ons was een vroege nacht ook wel mogelijk geweest hoor.Niet zo gezellig maar het was mogelijk geweest. HAHAHAHAHAHAHA